Trends in voeding

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 12:13

Naast religie en identiteit en de sociale rol van voeding zijn er ook trends in voeding.
Trends kunnen plotseling ontstaan, uitsterven en zich daarna opnieuw aandienen.


Door globalisering heeft de internationale keuken haar weg gevonden in Nederland. Hierdoor wordt de traditionele Hollandse pot niet meer dagelijks gegeten. Supermarkten spelen hier handig op in en wereldrestaurants zijn ook overal te vinden. Buitenlandse ondernemers bieden hun specialiteiten ook aan in Nederland.

Op het moment is RAW food populair. Zoals het woord al zegt is RAW food ongekookt voedsel. Bij RAW food eet je vooral zaden & pitte, noten, groente en fruit. De aanhangers van RAW food zijn er van overtuigd dat gekookte voeding verslavend is en chronische ziektes kan veroorzaken.

Een andere trend is SLOW food. SLOW food is puur en eerlijk. Slow food wordt op traditionele wijze bereid. Het is regionale voeding en hierdoor milieubewust en met optimaal behoud van voedingsstoffen.

De laatste trend, die we hier noemen, is SUPERFOOD. Superfood heeft hoge voedingswaarden en zijn extra gezondheidsbevorderend. Je hoeft niet ver te reizen voor superfood. Brandnetel is ook een superfood en is overal gratis te vinden. Ook ligt er brandnetel in de supermarkt in de vorm van brandnetelthee of brandnetelkaas.

Wij plukken het uit eigen tuin en zetten daar thee van, of maken er een heerlijk soepje van of een stamppot. Keep it simpel !