Inspiratie, Motivatie en Informatie

De Es

De Es – Fraxinus Excelsior.Volksnamen: sleutelboom, wieles, vogeltongzaad, vogelbekzaad.Geslacht: mannelijkPlaneet: Zon, SiriusElement: vuurGoden: Uranus, Poseidon/Neptunes, Wodan, Thor, Mars, Gwyndion, Sopdet

Lees meer »

De Esdoorn en haar magie

Wandelend in het bos vraag ik me af of ik het juiste pad ben ingeslagen met de workshops die ik ga geven. Er valt als boodschap een trosje vol samara -het gevleugeld nootje van de esdoorn- op mijn hoofd.

Lees meer »

Duir, de eik

Prachtige dag. Ik wil er uit. Wandelen. Met mijn hoofd in de wind, mooie dingen zien...ik rij naar de Veluwe.Aangekomen bij de Posbank op een overvolle parkeerplaats, omringd door toortsen en berken, wandel ik rustig naar hèt uitkijkpunt, dat volgepakt staat met mensen die selfies nemen met het prachtige uitzicht op de achtergrond. Bij het bord met wandelroutes hoor ik gezinnen discussies voeren over de lengte van de route die ze gaan wandelen.Ik loop er rustig voorbij en ga het wildhekje door. Het klapt hard achter me dicht. Ik wandel op mijn gevoel over het zandpad en neem de eerste afslag rechts. Meteen een stevig klimmetje naar boven. De heide is inmiddels bijna uitgebloeid en af en toe valt mijn oog op een brem die in de tweede bloei van het jaar staat.

Lees meer »

Weegbree

Het is één week geleden dat één van mijn karate* leerlingen bezorgd op mijn bel drukt. Ze is samen met haar moeder en hun hond naar het strand geweest met Oostenwind** en hun hond heeft in een kwal gehapt.

Lees meer »

Ischias en magnesium

Casus: Ischias.Cliënt: Vrouw, tussen de 50jr en 60jr.Doel: Pijn reduceren.Advies: Pijnlijke plek insmeren met de volgende gel: Magnesium OptiMSM, chondroïtine en gember.Oefeningen voorgedaan om de pijn te verminderen en oefeningen voorgedaan om in de toekomst te voorkomen dat er weer ischias ontstaat. Doorverwezen naar Fysio.Consult: Voetenbadje met magnesiumzout, brandnetel, lavendel en bicarbonaat onder het genot van een heerlijk kopje warme thee en een luisterend oor.Resultaat: Cliënt reduceerde haar pijn door invloed van de magnesiumgel i.c.m. voetenbadjes.

Lees meer »

Psoriasis

Casus: al jarenlang last van psoriasis.Vermoeden: magnesiumtekort en dosha's uit balans.Cliënt: vrouw, tussen de 60jr en 70jr.Medicatie: ja, o.a. van de dermatoloog. De medicatie slaat niet aan. Ze probeert al langer dan 20jr van haar psoriasis af te komen, niets helpt tot nu toe.Doel: psoriasis verminderen.Advies: Voeding aanpassen en magnesium aanvullen.

Lees meer »

Hart- en vaatziekten, risico reduceren

Casus: risico op hart- en vaatziekten, hoog totaal cholesterol, hoge bloeddruk, hoge BMI.Cliënt: vrouw, tussen de 30jr en 40jr. Rokend.Doel: Cholesterolwaarden verlagen, BMI verlagen, bloeddruk verlagen, middelomtrek verminderen. Medicatievrij worden.Advies: doorverwezen naar HA i.v.m. hulp bij stoppen met roken. Leefstijl veranderen. Voeding aanpassen.

Lees meer »

Reuma en weer pijnvrij leven.

Casus: al een aantal weken pijnklachten in gewrichten, gezwollen gewrichten, pijn "wandelt" door lichaam.Vermoeden: reuma.Cliënt: man, tussen de 40jr en 50jr. Niet rokend. Sportief.Medicatie: geen.Doel: pijnvrij worden en weer kunnen sporten en werken.Advies: doorverwezen naar reumatoloog en per direct leefstijl aanpassen naar een plantaardig dieet.Diagnose reumatoloog: reuma.

Lees meer »

Loslaten

Door de droogte laten de bomen hun bladeren al vallen sinds begin augustus, sinds kort ook de onrijpe vruchten.

Lees meer »