Kruiden-Orakel Sessie

Een kruiden-orakel is een praktijk waarbij kruiden worden gebruikt om inzicht te krijgen in persoonlijke kwesties, problemen of emoties.
Het is een vorm van spirituele begeleiding of zelfontdekking die gebaseerd is op de kennis dat kruiden en planten hun eigen energie en genezende eigenschappen hebben en dat ze kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met de natuurlijke wereld en innerlijke wijsheid.


Het proces van een Kruiden-orakel verloopt als volgt:

 

1. Kruidenselectie: Jij kiest intuïtief een combinatie van kruiden uit een selectie van 52 kruiden. Deze keuze kan gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur of intuïtie.

 

2. Ritueel: De geselecteerde kruiden worden gebruikt om thee te zetten of om toe te voegen aan een voetenbad. Tijdens de sessie kan er aandacht worden besteed aan de intentie of het probleem dat jij wilt verkennen of begrijpen.

 

3. Gesprek: Terwijl de thee wordt gedronken, of van het voetenbadje wordt genoten, luister ik aandachtig naar jou en stel ik jou gerichte vragen. Tijdens dit gesprek mag jij je gedachten, gevoelens en ervaringen delen.

 

4. Interpretatie: Na het drinken van de thee of na het voetenbadje en het bespreken van het probleem of de vraag, ga ik jou helpen om de keuze van de kruiden te interpreteren. Dit kan worden gedaan door te kijken naar de symboliek, de energetische eigenschappen van de kruiden en hoe deze verband kunnen houden met de situatie.

 

5. Ter bevestiging kiezen we ook een kaart uit het Kruidenorakel set.

 

6. Diepere inzichten: Het doel van het kruiden-orakel is om diepere inzichten te verkrijgen in jouw persoonlijke kwesties of problemen en om mogelijke oplossingen te verkennen. Het kan ook dienen als een vorm van zelfreflectie en bewustwording.

 

Kruiden hebben verschillende medicinale eigenschappen en worden al eeuwenlang gebruikt voor hun genezende krachten.
De verbinding tussen de keuze van kruiden en persoonlijke problemen in een kruiden-orakel is gebaseerd op een holistische benadering van welzijn en zelfinzicht, waarbij de natuur als een bron van wijsheid en genezing wordt beschouwd.


Interesse ? Hier kun je een sessie boeken.