Tweeling test plantaardige leefstijl

Gepubliceerd op 11 juni 2022 om 13:39

Voor we het verhaal delen, lees even wie Ostara's Qi is, dat kan hier.

 

Fitnessexperts Ross en Hugo Turner leefden drie maanden lang met verschillende diëten. 
De ene tweeling was strikt veganistisch, de ander at vlees en vis. Na drie maanden merkten ze duidelijke verschillen en veel veranderingen. 

Vegan versus vlees: deze eeneiige tweeling onderzocht 3 maanden het verschil.

 

In veel opzichte ging het beter met Hugo, die geen vlees at dan met Ross, die dat wel deed.

 
“We willen vooroordelen en persoonlijke meningen uit het experiment halen en het op genetisch niveau bezien. Wij kunnen dat, omdat we een tweeling zijn en genetisch identiek”, vertelde Ross aan Business Insider.

Gedurende die 12 weken gingen de tweeling vijf tot zes keer per week naar de sportschool om te sporten. Ze volgden een programma ontwikkeld door Ross, die personal trainer is. Ze verbruikten ook bijna hetzelfde aantal calorieën.

Hugo verloor relatief veel vet en kreeg meer spieren. Nog opvallender was zijn energieniveau. Hugo zei dat hij zich tijdens zijn fitnessoefeningen aanzienlijk alerter voelde dan daarvoor. “Tijdens het veganistische dieet was mijn mentale focus veel beter, had ik geen energiedips halverwege de middag en voelde ik me een beetje alerter”, vertelde hij aan Insider.

 

Bron(nen): Suddeutsche Zeitung 

Patricia Lahuis, Patricia (Patty) van Buren-Lahuis is natuurgeneeskundige en studeerde o.a. Ayurvedische wetenschappen, kruidengeneeskunde, acupressuur, plantbased voedingsdeskundige en sportpsychologie. Zij runt een duurzaam Healing Centrum waarin zij al