Welkom bij Ostara's Qi

DE plek waar jij kan leren om je levensenergie weer te laten stromen,
jezelf te accepteren zoals je bent en het leven te omarmen zoals het komt.


Wij nemen je eerst mee in het verhaal achter het ontstaan van Ostara's Qi . . .

 

In haar jeugd woonde Patty met haar ouders, hond, konijn en vogels in een huis grenzend aan een bos. Naar school gaan vond ze niet zo leuk, maar buiten in het bos spelen, met de wilde dieren die ze daar tegen kwam, vond ze geweldig. Ze groeide op in een bosrijke omgeving.
Vaak proefde ze van alles wat om haar heen groeide en bloeide. Ze plukte wilde bramen en bessen, zoog nectar uit de bloemen van de dovennetel en raapte noten om die lekker op te peuzelen. Ze wist precies wat eetbaar was en wat absoluut niet.

Elke dag… zag je haar buiten in de grote tuin, moestuin en het aangrenzende bos rond dwalen. Patty was graag buiten. Ze was een kleine, zorgzame ontdekkingsreiziger en redde dieren die gewond waren door ze mee naar huis te nemen en te verzorgen.
Ze maakte van de kruiden die ze vond geneesmiddelen voor dieren die gewond waren. Ze kon urenlang kijken naar kleine insecten en hun gedrag.

Op een dag… liep Patty zo te dromen dat ze per ongeluk door de prikkende brandnetels liep. Al heel snel voelde ze branderige tintelingen en jeuk en zag ze de bultjes op haar blote benen verschijnen. Oma had haar verteld dat wanneer de natuur je beschadigd de oplossing altijd nabij is. Ze keek om haar heen en zocht naar iets wat de jeuk en het branderig gevoel kon verzachten. Ze plukte intuïtief grote weegbree begon er langzaam op te kauwen. Zodra het een papje was geworden smeerde ze het op de jeukende bultjes. Even tot tien tellen en de jeuk en bultjes waren verdwenen.

Sinds die dag...ging de jonge, kleine Patty zich steeds meer verdiepen in de natuur als krachtbron voor genezing. Zo leerde ze dat b.v. de weegbree altijd in de buurt van brandnetel groeit. Patty groeide op en in haar puberteit vroeg ze vaak raad aan haar oma. Haar oma was heel wijs op dat gebied. Ze bezat nog oude kennis over de natuur en deelde dat graag met puber Patty. Zij leerde hierdoor in haar puberteit veel van haar oma over de geneeskracht van de natuur.

Daardoor… werd Patty leergierig en nieuwsgierig. De ontdekkingsreiziger Patty ging daarom in haar volwassen leven veel reizen en ze emigreerde en integreerde in andere landen, ontdekte andere culturen en deed daardoor verschillende kennis op. Ze leerde tincturen en zalfjes maken van geneeskrachtige kruiden uit de natuur. Ze leerde deze ook toe te passen.
Uiteindelijk ronde ze opleidingen af in Ayurveda, kruidengeneeskunde, acupressuur en leerde ze bushcraften. In 2022 ronde ze de opleiding voedingsdeskundige af en deed als specialisatie de opleiding plantaardige voeding erbij. Patty eet haar halve leven al plantbased en gaat zich daarin specialiseren.
Patty verzamelde in haar leven ongelooflijk veel kennis en kan nu bijvoorbeeld aan het "onkruid" dat in iemands tuin groeit, zien wat er mogelijk mis is met de gezondheid van de bewoners. Verschillende culturen weten dan ook dat "onkruid" naar je toe komt om jou te helpen.
Het herkennen van de combinatie "onkruid" en de gezondheid van de bewoners is in de loop der jaren de expertise van Patty geworden.

Uiteindelijk… landde Patty op middelbare leeftijd in 2020 terug op Nederlandse bodem en besloot ze dat het tijd was om met haar kennis en kunde andere mensen professioneel te helpen. Ze richtte Ostara's Qi op. Ostara's Qi staat voor vernieuwende levensenergie.

En sinds die dag… helpt Patty mensen met huidproblemen, hooikoorts, hoofdpijn, eczeem, slapeloosheid, allergieën, astma, kramp, de overgang, reuma, wratjes, pijn en het verbeteren van hun levensstijl.
Ook coacht ze tijdens wandelingen met behulp van speciale coaching kaarten om een dieper inzicht te kunnen krijgen van de uitdaging waar je mentaal voor staat.
Ze geeft daarnaast deskundige voedingsadviezen aan sporters om hun prestaties te verbeteren.


Patty's expertise als voedingsdeskundige is plantaardige voeding horende bij een veganistische lifestyle en een enorm grote kennis van wilde kruiden en groenten. Zij onderscheid zich daarmee van algemene voedingsdeskundigen.
Wanneer je besluit om voor een plantaardige of vegan lifestyle te gaan, moet je je dieet daarop zorgvuldig aanpassen om in goede gezondheid te blijven. Patty kan jou daarbij professioneel helpen.

En daar stopt het niet. Patty geeft haar kennis met plezier door via cursussen en wandelingen in de natuur. Aanmelden kan hier: Trainingen.

 

RECENTE OPLEIDINGEN:

- Oosterse Filosofie (afgerond in 2010)

- Acupressuur (2009, 2020)

- Kruidengeneeskunde (HBO)(2010, 2020)

- Ayurveda (HBO) (afgerond in 2021)

- Jaartraining wildplukken (2009, 2012, 2020, 2022) 

- Voedingsdeskundige met als specialisatie plantaardige voeding (HBO) (afgerond in 2022)

- Sportpsychologie (2023)

 

Ostara is de godin van de lente,

het seizoen waarin nieuw leven ontstaat in de natuur en alles weer begint te bloeien.
Qi is levensenergie.

Ostara's Qi staat voor vernieuwende levensenergie. 

 

 

Moringa