Hagstones of heksenstenen

Gepubliceerd op 12 februari 2022 om 19:05

Hagstones zijn in feite elk type steen met een natuurlijk voorkomend gat er dwars doorheen en die heilige, spirituele of magische krachten heeft.

De stenen zijn letterlijk door de natuur gemaakt, doordat de steen langs een zee- of rivierbedding op elkaar botst. De actie van stromend of bewegend water dat langs en vervolgens door de stenen stroomt, veroorzaakt de erosie die deze unieke gaten creëert.

De schoonheid en kracht van Hagstones wordt nog mooier als je er zelf een vindt, in plaats van dat iemand het je geeft of er een koopt. Maar hoe jij je Hagstone ook vindt, het zijn prachtige toevoegingen aan je kristalcollectie.

De intriges van deze stenen hebben ervoor gezorgd dat ze eeuwenlang het middelpunt waren van volksmagie, mythe en overlevering, waar ze voor alles werden gebruikt, van bescherming tot vruchtbaarheidsspreuken, het vinden van feeënvolk of in de toekomst kijken, tot het afweren van negativiteit in alle vormen en vormen.

De namen voor de rotsen verschillen per land en regio, maar Hagstones, ook bekend als Fairy Stones, Odin Stones, Holey Stones, Witch Stones, Adder Stones, Snake Eggs, Hex Stones, Holeys en Eye Stones worden over de hele wereld als magisch beschouwd. 

De reden waarom ze zo gewild en waardevol zijn, is dat ze worden beschouwd als een geweldig beschermingsamulet. Vanwege het feit dat algemeen wordt aangenomen dat magie niet kan werken op bewegend water, werden Hagstones immuun voor de effecten van magie terwijl ze werden gemaakt. De stenen behouden echter de krachtige en heilzame invloed van water en kunnen dus als beschermingsschild worden gebruikt.

Onderstaande Hagstones kwamen allemaal op mijn pad in Zeeland in 2022. Zit er eentje bij die met jou resoneert ? Neem dan contact met me op.